Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام کرد تنها در بالادست ۱۶ پهنه تالابی کشور سد مخزنی داریم؛ لذا تعمیم خشک شدن تالاب‌های کشور به عملکرد وزارت نیرو در بهره‌برداری از سدها آن هم در کم آب ترین سال آبی ثبت شده طی ۵۲ سال ناشی قضاوت صحیحی نیست. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مدیر کل امور اجتماعی و روابط عمومی شرکت مدیریت منابع آب ایران در واکنش به انتشار گزارش "تصویری نگران کننده از وضعیت تالاب های ایران ؛ مکاتبه بی نتیجه با وزارت نیرو برای دریافت حقابه" توضیحاتی به خبرگزاری تسنیم ارسال کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این توضیحات بدین شرح است: "بررسی‌های آماری حاکی از آن است که سال جاری خشکسال ترین سال آبی در طی دوره آماری 52 ساله کشور می‌باشد. کاهش نزولات جوی و رواناب ناشی از آن، کاهش شدید حجم ذخایر آب‌های سطحی و زیرزمینی را به دنبال داشته است. لذا دور از انتظار نیست که وضعیت تالاب‌های کشور که عمده آن ها جزء تالاب‌های فصلی و وابسته به نزولات جوی هستند مناسب نباشد. لذا درج این موضوع که " وزارت نیرو از ماه‌های پایانی سال 99 تاکنون به بهانه کم آبی از رها سازی پشت آب سدها و تخصیص به تالاب‌ها خودداری نموده تا اولویت مصرف کنندگان شرب و کشاورزی را تامین کند" بسیار تامل برانگیز و غیر کارشناسی است که در ذیل به دلایل آن اشاره می شود:

الف-  نیاز آب زیست محیطی تالاب‌ها فراتر از جریان آب زیست محیطی رودخانه‌ها است. وزارت نیرو به موجب ماده 4 آیین نامه جلوگیری از تخریب و آلودگی غیر قابل جبران تالاب‌ها مکلف است حقابه تالاب‌ها را با کمیت و کیفیت مناسب و متناسب با شرایط اقلیمی مختلف با توزیع زمانی معین و در اولویت پس از تامین آب شرب تخصیص دهد که در این خصوص نیز بر اساس ماده 2 قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب های کشور سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است نیاز آبی زیست محیطی تالاب‌ها را بدواً تعیین نماید تا وزارت نیرو ضمن تدوین برنامه مدون نسبت به تخصیص و تامین آب متناسب با شرایط اقلیمی اقدام نماید که در این خصوص تاکنون حقابه 10 پهنه تالابی از مجموع 150 پهنه تالابی کشور تعیین شده است . بدیهی است در این برنامه‌ریزی به ویژه برای تالاب‌های واقع در حوضه‌های آبریز مرکزی و جنوبی کشور، مسائلی چون محدودیت‌ منابع آب، فواصل طولانی مابین سدها و تالاب‌ها، برداشت مستمر آب کشاورزی در طول سال آبی و مسائل اجتماعی متاثر از تواتر خشکسالی‌ها و غیره حائز اهمیت خواهد بود.

ب-   تنها در بالادست 16 پهنه تالابی کشور سد مخزنی داریم. لذا تعمیم خشک شدن تالاب‌های کشور به عملکرد وزارت نیرو در بهره‌برداری از سدها آن هم در کم آب ترین سال آبی ثبت شده طی 52 سال ناشی قضاوت صحیحی نمی‌باشد. کما اینکه در سال‌های پرآبی مشابه سال 98 تقریباً تمامی تالاب‌های کشور حتی تالاب‌های واقع در مناطق کویری احیا و آبگیری شدند.

ج- در سال جاری به علت تنش آبی ناشی از خشکسالی حاکم ، در قالب جلسات کارگروه¬های سازگاری با کم آبی در سطح کشور نسبت به اصلاح و کاهش الگوی مصرف خصوصاً در بخش کشاورزی اقدام شده است. تجربه نشان داده است در این شرایط رهاسازی بیش از ظرفیت مصرف کاهش یافته برای کشاورزی، صرفاً منجر به برداشت بیشتر آب توسط بهره برداران مجاور رودخانه می¬گردد و عملا آبی به تالاب‌های پایین دست نمی¬رسد.

باید بپذیریم که در کشوری زندگی می‌کنیم که در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته است. لذا رودخانه‌ها و تالاب‌های آن بعنوان شریان¬های حیاتی، مستمراً با تنش‌های ناشی از کاهش بارندگی‌ها و هم چنین اضافه برداشت‌های ناشی از رشد مصارف در کشور مواجه می باشد. لذا برای حفظ تالاب های کشور به عنوان یکی از مهم ترین ذخایر زیست محیطی انتظار می‌رود دستگاه‌های متولی با توجه به اثرات مثبت تالاب‌ها بر معیشت کشاورزان و زندگی مردم ، فرهنگ حفاظت از تالاب‌ها و اولویت دهی به حفاظت از آن‌ها را در بین کشاورزان به عنوان مصرف کنندگان عمده آب در کشور ترویج نمایند تا در سال های خشکسالی با توافق بین مصرف کنندگان نیاز آبی تالاب‌ها به نحو مطلوب تامین گردد."

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت مدیریت منابع آب شرکت مدیریت منابع آب تالاب های کشور پهنه تالابی تالاب ها وزارت نیرو زیست محیطی منابع آب سال آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۶۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات معاون حقوقی رئیسی درباره پول های بلوکه شده ایران در عراق

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد دهقان معاون حقوقی رئیس دولت سیزدهم در پایان جلسه امروز چهارشنبه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره مطالبه جهانی تحریم رژیم صهیونیستی از المپیک ورزشی گفت: ما یک فهرستی از اقدامات رژیم صهیونیستی را با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد تهیه کرده‌ایم که جلسات ما با این سازمان‌ها همچنان ادامه دارد .

آنگونه که ایلنا روایت کرده، وی‌ افزود: در همین زمینه روز گذشته جلسه‌ای برگزار شد و هم مستندسازی در خصوص اقدامات و جنایات رژیم صهیونیستی صورت گرفته و هم از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد داخلی استفاده می‌شود.

دهقان اظهار کرد: ارتباطاتی با سازمان‌های مردم نهاد خارجی و اروپایی شکل گرفته تا از ظرفیت‌های آنها نیز در این زمینه استفاده شود و ما بتوانیم از این ظرفیت‌ها برای پیگیری جنایاتی که رژیم صهیونیستی را در غزه مرتکب شده است و همچنان نیز ادامه دارد در حد ممکن در کشورهای مختلف جهان استفاده شود.

وی ادامه داد: البته چون ما رژیم صهیونیستی را به عنوان دولت به رسمیت نمی‌شناسیم طبیعتا اقدامات ما به عنوان دولت خیلی وجهی ندارد و اقدامات ما از مسیرهای دیگری باید صورت گیرد.

وی درباره دارایی‌های بلوکه شده ایران در عراق گفت: دارایی بلوکه شده در عراق نداریم گاهی برخی موانعی درست می‌شود که با گفت‌وگو ها حل می‌شود. دارایی را بلوکه شده تلقی می کنیم که با حکم قضایی کشور دارایی ما بلوکه شده باشد که این اتفاق در عراق نیفتاده است، دارایی جمهوری اسلامی ایران در عراق بلوکه نشده، بلکه بحث‌هایی در مراودات پولی و مالی بین ایران و عراق وجود دارد که با گفت‌وگو بین بانک مرکزی دو کشور دو کشور همیشه حل شده و مشکلی در این زمینه که لاینحل باشد، نداریم.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904229

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از ۳ رزمایش نیرو‌های ترکیه در ماه جاری
  • منابع بودجه‌ای برای مدیریت حوضه آبریز تالاب انزلی کافی نیست
  • پانزده سازمان دولتی پیشگام حفظ میراث مکتوب
  • توضیحات معاون حقوقی رئیسی درباره پول های بلوکه شده ایران در عراق
  • توضیحات رئیس جمهور در خصوص ابعاد و آثار عملیات وعده صادق
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی
  • ذخیره سد زاینده‌رود به ۳۹۶ میلیون مترمکعب رسید