Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@14:48:38 GMT

جوابیه شرکت مدیریت منابع آب ایران به یک خبر

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۲۵۳۸

در پی درج خبری با عنوان «با انتقال آب از پشت خنجر خوردیم»، شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران جوابیه‌ای صادر کرد که وفق قانون عینا درج می‌گردد.   به گزارش «تابناک»، متن این جوابیه که به امضای محمدرضا عزیزپور، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و روابط عمومی این شرکت رسیده بدین شرح است:   از نظر جغرافیایی حدود ۷۵ درصد کشور ایران در منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته است و همچنین علاوه بر این، بروز و تداوم خشکسالی‌های متعدد طی دهه‌های اخیر و کاهش بارش، افزایش دما و وقوع پدیده تغییر اقلیم، عوامل تأثیر گذار بر منابع آب کشور بوده است، به نحوی که وضعیت منابع آب در مناطق خشک و نیمه خشک کشور را با بحران‌های جدی مواجه نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی وضعیت استقرار جمعیت در کشور نیز حاکی از آن است که حدود ۴۵ درصد از جمعیت کشور در حوضه آبریز فلات مرکزی سکونت یافته است که به واسطه محدود بودن منابع آبی در این حوضه، از کمترین سرانه آب تجدیدپذیر در کشور و پایین‌تر از استاندارد‌های جهانی برخوردار است؛ لذا انتقال آب بین حوضه‌ای از راهکار‌های تأمین آب به ویژه تأمین کمبود نیاز‌های شرب و بهداشت برای مناطقی به شمار می‌رود که به لحاظ طبیعی امکان تامین آب مورد نیاز در آن‌ها وجود ندارد.   البته مطابق با معیار‌های تعریف شده در سطح بین المللی، برای انجام طرح‌های انتقال بین حوضه ای، رعایت تمامی ملاحظات زیست محیطی، رعایت عدالت در مبدا و مقصد، حصول اطمینان از انجام اقدامات مربوط به صرفه جویی و مدیریت تقاضا در حوضه مقصد و نیز در نظر گرفتن منافع و همچنین اخذ مجوز تخصیص آب، مجوز زیست محیطی و مجوز از شورای عالی آب الزامی می‌باشد که در خصوص تمامی طرح‌های انتقال آب بین حوضه ای، این الزامات رعایت شده است. گفتنی است حسب سیاست گذاری وزارت نیرو، اجرای طرح‌های انتقال آب بین حوض‌های جدید فقط برای تأمین کمبود آب نیاز‌های شرب و بهداشت حوضه مقصد پس از اعمال راهکار‌های عملیاتی مدیریت مصرف خواهد بود.   از جمله طرح‌های انتقال بین حوضه‌ای و در دست بهره برداری می‌توان به انتقال آب از سد‌های لار و طالقان به استان تهران برای تامین کمبود آب شرب، طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود برای تامین کمبود آب شرب مورد نیاز استان قم، طرح انتقال آب از سد کوثر به استان خوزستان (خط محرم) در کنار انتقال به استان‌های فارس، هرمزگان و بوشهر آن هم برای کمبود نیاز شرب اشاره نمود.   طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون به مراکز جمعیتی فلات مرکزی و با هدف تامین نیاز شرب نیز از دسته طرح‌های ضروری یاد شده می‌باشد که همگی پس از اخذ مجوز‌های قانونی مربوطه مثل مجوز تخصیمی آب، مجوز سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین مجوز شورای عالی آب طراحی و اجرا و با در حال بهره برداری می‌باشند.   ذکر این نکته ضروری است که مجموع منابع آب یک حوضه‌ی آبریز که به طور معمول در بر گیرنده تعدادی از استان‌ها به عنوان ذینفعان حوضه آبریز هستند، محدود بوده در حالی که میزان نیاز‌ها و درخواست‌هایی که از سوی این استان‌ها مطرح می‌شود، اغلب بسیار بیش از منابع آب محدود حوضه می‌باشد. بنابر این موضوع تخصیص آب در حوضه‌های آبریز در واقع موضوعی با ماهیت توزیع منابع محدود بین مصرف کنندگان و متقاضیان می‌باشد.   خاطر نشان می‌نماید رویکرد اصلی دولت دوازدهم و وزارت نیرو در سیاست گذاری بخش آب کشور، عمدتا رویکرد مدیریت تقاضا بوده و بر این اساس با پیگیری‌های وزارت نیرو، کارگروه ملی سازگاری با کم آبی از اسفند ماه سال ۱۳۹۶ تشکیل و با برگزاری جلسات متعدد تخصصی و کارشناسی در کارگروه ملی و کمیته‌های تخصصی ذیل کارگروه در سطوح ملی و استانی، تلاش گسترده‌ای برای استفاده از حداکثر ظرفیت نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی مختلف برای مدیریت بهینه منابع آب محدود حوضه‌های آبریز کشور در شرایط کم آبی شکل گرفته است که این تلاش‌ها همچنان ادامه دارد. شایان ذکر است در خصوص موضوع انتقال آب از سرشاخه‌های کارون نیز وفق روال ارائه شده در بند‌های قبل برای طرح‌های انتقال آب بین حرفه‌ای عمل شده و حسب تصمیمات شورای عالی آب در این زمینه اقدام خواهد شد.
خاطرنشان می‌نماید مشکلات آبی استان خوزستان دارای ابعاد مختلف و پیچیده‌ای بوده و زمینه‌های مختلف از جمله وقوع خشکسالی، مدیریت کشاورزی، مسایل اقتصادی و معیشتی، جنبه‌های فرهنگی و مسایل متنوع دیگر در این امر دخیل هستند و نسبت دادن کلیه مشکل کمی و کیفی آب در استان به طرح‌های انتقال آب صحیح نمی‌باشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: علیرضا جاوید علیرضا زاکانی محمد مخبر غلامحسین اسماعیلی محرم شب های محرم جوابیه شرکت مدیریت منابع آب ایران خوزستان انتقال آب علیرضا جاوید علیرضا زاکانی محمد مخبر غلامحسین اسماعیلی محرم شب های محرم طرح های انتقال آب انتقال آب بین انتقال آب بین حوضه ای منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۲۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباسعلی نوبخت در نشست سراسری - وبیناری ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان؛ به طرح و بررسی رویکرد‌های این معاونت در راستای شیوه‌های نوین حکمرانی و مدیریت مشارکتی و ایفای نقش آگاهانه و مسوولانه مردم بویژه ذی‌نفعان عرصه‌های منابع طبیعی بخصوص مراتع کشور و احاله مدیریت طرح‌های منابع طبیعی به مردم در قالب ظرفیت‌های قانونی موجود پرداخت.     وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: باید به طور دقیق مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.   نوبخت ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و بخصوص بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.   وی خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتعداران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد، همچنین دفتر روابط عمومی نیز با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی بیشتر در زمینه توانمندسازی جوامع بهره‌بردار و زمینه‌سازی اجرای شیوه‌نامه‌ها نقش‌آفرینی کنند.   رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلا در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.   به گفته وی، امسال نیز که سال مشارکت مردم است، اگر در هر استان یک پایلوت ایجاد شود با افزایش ظرفیتی که در مراتع وجود دارد، مرتعداران تبدیل به تسهیلگر خواهند شد، بستر‌های همکاری و مشارکت‌دهی مردم در نظامنامه‌های مردمی‌سازی، لحاظ شده و فقط نیازمند عزمی جدی برای عملیاتی شدن است.   نوبخت با اشاره به عنوان "دستیار مردمی‌سازی" در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: برای مردمی‌سازی و راهبری این جلسات، ۵ کارگروه شامل کارگروه‌های آموزش و ترویج، علوم آبخیز، مالی، اطلاع‌رسانی و کارگروه اجرایی باید تشکیل شود.   وی تصریح کرد: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است و یک نگاه همه‌جانبه می‌تواند جوابگوی این مهم باشد چرا که این سه مؤلفه، لازم و ملزوم یکدیگرند و به صورت توأمان می‌توانند موفقیت در مردمی‌سازی منابع طبیعی را تضمین کنند.   بنابر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.   گفتنی است؛ چهارمین جلسه سراسری – وبیناری تبیین سیاست‌ها، برنامه‌ها، اقدامات و عملکرد معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان با دستور کار ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های این معاونت درخصوص جلب مشارکت مردمی و جذب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی برگزار شد.

دیگر خبرها

  • معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان
  • کارلو آنچلوتی: بایرن مونیخ در بازی رفت از ما بهتر بود
  • طرح‌های مهم تأمین و انتقال آب به تهران در پیچ و خم اعتبارات
  • کسب درآمد ارزی شرکت ایپکو از محل صادرات خدمات فنی مهندسی
  • افزایش ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی
  • ذخیره سد زاینده‌رود به ۳۹۶ میلیون مترمکعب رسید
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه